Voor vele mensen is kauwgom pas bekend geworden na de oorlog 1940-1945 !
Maar wist je dat vierduizend jaar geleden de Mayaís de rubber uit sapodillabomen haalden om erop te kauwen. Dat smaakte nergens naar, maar toch vonden ze het lekker om op te kauwen. Als die Indianen nu hadden geleefd, hadden ze absoluut onmiddellijk pakjes Maple Leaf kauwgom ingeslagen. SPORTLIFE kauwgom gebruikt nu namelijk nog steeds gom vergelijkbaar met het sap uit deze sapodillabomen. Deze wordt alleen een stuk lekkerder gemaakt met smaakoliŽn.
Dat de eerste patent uitgegeven is op 28 December 1869 , zullen maar weinig mensen geloven.

    Onderstaande is een copy van het originele patentdokument.

    

Chewing gum patent document


In 1888 verschijnt de eerste kauwgomballenautomaat ( hoe kan het ook anders ) in de Verenigde Staten. Deze stonden gemonteerd op de treinperrons in de stad van New York. Nu kon de lange treinrit lekker ontspannen met een stukje kauwgom in de mond gemaakt worden. Treinen reden in die tijd niet zo hard, dus je moest wat in je mond hebben om de lange tijd uit te kunnen zitten. Het merk Adams chewing gum met de naam Tutti-Fruiti was dus de eerste kauwgom die op deze mannier verkocht werd. Dit waren stukjes kauwgom die wat kussentjes vorm hadden, de ronde kleur gedrageerde kauwgomballen werden verkocht in de automaten (vendingmachines) geintroduceerd in 1907. Ook Maple Leaf kon de kauwgom-liefhebbers bedienen middels deze kauwgom-automaten.

Maple Leaf Chewing gum machine


Nu nog steeds kom je deze kauwgomballenautomaten tegen met diverse speelgoedjes.

Chewing gum machine


Wie kent ze niet? De kauwgomballen automaten van weleer... Nu kunt u er zelf ook eentje bezitten. Deze moderne uitvoering van de kauwgomballenautomaat kunt u aan de wand hangen en als de kauwgomballen op zijn, kunt u zich er altijd nog in spiegelen. Wil je ook graag een kauwgomballenautomaat in huis ?